• Facebook
  • LinkedIn Social Icon

Nieuwe Kazernelaan 2-D42

6711 JC, Ede

Email: info@food100.nl

Telefoon: 0318-493132

Heb je vragen over de Food100? Mail of bel ons gerust!

Lees hier onze privacy policy

Contact

 ©Food100 2020

FOOD100 2019

Bekijk hier de Food100-lijst van 2019: het voedselnetwerk met de gamechangers van nu en de changemakers van de toekomst! In oktober 2019 heeft de onafhankelijke vakjury uit ruim 400 aanmeldingen de lijst bekendgemaakt. Uit alle kandidaten selecteerde de jury 50 changemakers jonger dan 30 jaar én 50 gamechangers ouder dan 30 jaar.

SPECIALE VERMELDING

Vanwege hun buitengewone prestaties krijgen deze acht voedselveranderaars een speciale vermelding.

SPECIALE VERMELDING - TOT EN MET 30 JAAR:

Anne Reijnders
De Lekkere Man

Iemand die zo sterk staat voor voedseltransitie als Anne Reijnders is niet in een hokje te vatten. Eerst als ambtenaar, nu als jonge ondernemer met haar projectbureau voor voedseltransitie én als mede-eigenaar van De Lekkere Man, drukt zij haar stempel op de toekomst van ons voedsel. Iemand die niet alleen denkt, maar ook ontzettend veel doet om het goede voorbeeld te geven.
Johan Leenders
Agrarisch Pluimveebedrijf Leenders

Bij derdegeneratieboer Johan Leenders is de titel trotse jonge boer op z’n plek. Hij durft z’n horizon te verbreden, is actief in verschillende adviescommissies en deinst niet terug voor iemand met een groenere, idealistischere, irrealistische of kritische blik. Laat met zijn niet-te-temmen enthousiasme zien hoeveel hij van zijn kippen - en van kringlopen - houdt.
Robert ten Kate
BAJK | Agrio

Robert Ten Kate staat op voor de jonge boer. Als je gequoot wordt door de minister van Landbouw in een openbaar debat, weet je in ieder geval dat je boodschap is overgekomen. Woorden die Robert omschrijven zijn enthousiast, gepassioneerd en mediageniek. Iemand die niet bang is om een confrontatie of juist de dialoog aan te gaan. Zeer waardevol in het debat over de toekomst van landbouw en voedsel.
Tim van der Mark
NAJK | Beemsterlant's varken

Jonge ondernemer Tim heeft niet alleen een goed verhaal met zijn Beemsterlant’s varkens, maar biedt ook hoop in donkere dagen voor andere jonge varkens-, kippen- en kalverhouders. Hij zet de intensieve agrarische sector op de kaart door niet alleen intern, maar ook buiten de gebaande paden het debat aan te gaan en te erkennen dat verandering soms nodig is. Respect voor ieders verdienmodel en achtergrond zijn hierbij leidend.
Meer weergeven

SPECIALE VERMELDING - VANAF 30 JAAR:

Ama Koranteng-Kumi
Bloei&Groei

Ama maakt met haar initiatief echte impact op het leven van veerkrachtige vrouwen door verbinding te brengen met natuur en bewustwording te creëren over het verbouwen van eigen voedsel. Zij doet dit met veel bevlogenheid en passie in de tuinen van Amsterdam-Zuidoost en bereikt hiermee de harten van velen.
Geert van der Veer
Herenboeren

Geert is bedenker en initiatiefnemer van Herenboeren. Omdenker en kantelaar in het groen, zoekend naar de verbinding tussen mensen en natuurinclusieve landbouw. Geert laat via Herenboeren zien dat burgers heel goed samen in staat zijn zelf te organiseren welk voedsel er op hun bord komt.
Jan-Paul Rutten
Gulpener Bierbrouwerij

Jan-Paul Rutten geeft leiding aan een van de meest duurzame en circulaire bedrijven van Nederland: de Gulpener Bierbrouwerij. Hij laat zien dat een modern, commercieel bedrijf wel degelijk samengaat met respect voor natuur en landschap. Hij geeft lokale boeren een kans en zet zich ook in voor educatie en inspiratie.
Nel Schellekens
Keunenhuis | Geisz

Nel inspireert consumenten en collega-chefs met haar 0%-waste, 100% taste- filosofie. Met verschillende initiatieven gaat zij voedselverspilling tegen. Heeft onder andere als vrouw veel aandacht gegeven aan ‘ongewenst mannenvlees’ en is hierin dynamisch en origineel. Als andere mensen praten over pensioen begint zij aan een nieuw avontuur: het Keunenhuis: een bron van inspiratie voor koks die begrijpen dat de natuur de basis van de keuken is.
Meer weergeven

Food100 2019

Bekijk hier de voedselveranderaars van vandaag en de gamechangers van morgen...

TOT EN MET 30

Jonge talenten | ondernemend,

nieuwsgierig en vol belofte.

Please reload

VANAF 30

Ervaren professionals | uitgebreid netwerk, bewezen trackrecord en invloed.

Please reload

Anne Reijnders

De Lekkere Man Iemand die zo sterk staat voor voedseltransitie als Anne Reijnders is niet in een hokje te vatten. Eerst als ambtenaar, nu als jonge ondernemer met haar projectbureau voor voedseltransitie én als mede-eigenaar van De Lekkere Man, drukt zij haar stempel op de toekomst van ons voedsel. Iemand die niet alleen denkt, maar ook ontzettend veel doet om het goede voorbeeld te geven.