Nieuwe Kazernelaan 2-D42

6711 JC, Ede

Email: info@food100.nl

Telefoon: 0318-493132

Heb je vragen over de Food100? Mail of bel ons gerust!

Lees hier onze privacy policy

Contact

 ©Food100 2019 

De Jury

​De jury van Food100 bestaat uit acht deskundige juryleden met ieder een eigen expertise. Samen bepalen zij Food100.

Peter Klosse
Peter Klosse is in zijn carrière vooral op zoek geweest naar de wortels van de gastronomie, wat heeft geleid tot de oprichting van de Academie voor Gastronomie en het schrijven van meer dan vijftien boeken. In 2004 promoveerde hij aan de Universiteit van Maastricht met het Smaakstijlen-concept.
Helen Kranstauber
Helen Kranstauber is vanaf het begin betrokken bij de Youth Food Movement en is mede-eigenaar van Food Cabinet. Vanuit deze verschillende rollen is Helen een van de drijvende krachten in de steeds sterker wordende beweging voor een beter, duurzamer en eerlijker voedselsysteem.
Martin Scholten
Martin Scholten is lid van de concernraad van Wageningen University & Research en richt zich als ecoloog op de ontwikkeling van een zorgvuldige en circulaire voedselproductie binnen de draagkracht van Moeder Aarde.
Bart Roetert
Bart Roetert komt uit een 'food' familie en is hier zelf als Hotello ook al vanaf jonge leeftijd mee bezig. Dit heeft het meest recent geresulteerd in de oprichting van Instock, waarmee hij als jonge ondernemer in de Forbes 30 under 30 op de lijst genoemd werd. Hij staat er iedere dag voor op, om te werken aan een duurzamer voedselsysteem met zo min mogelijk voedselverspilling.
Saraï Pannekoek
Saraï Pannekoek vertaalt de wetenschap naar het bord van de consument. Dit doet zij door voedingsbegeleiding, het schrijven van boeken en het ontwikkelen van recepten. Ze is mede-oprichter van Sustainable Athlete, een non-profit organisatie gericht op duurzaamheid in de sport.
Ruud Zanders
Ruud Zanders is een innovatieve en duurzame ondernemer. Altijd op zoek naar verbeteringen in de voedselketen. Samen met 3 partners is hij oprichter en eigenaar Kipster, een boerderij met een revolutionaire visie op het houden van dieren in ons voedselsysteem.
Nadia Zerouali
Nadia is culinair schrijver van meerdere kookboeken, waaronder de prijswinnende boeken 'Melk & Dadels' dat ze schreef over en met Marokkaanse moeders & SOUQ, tafels vol mezze. Haar laatste kookboek Henna Hanina is een ode aan haar oma land Marokko. Haar reizen naar de Arabische mediterrane wereld zijn een inspiratiebron voor haar kookboeken. Daarnaast runt Nadia in Amsterdam de couscousbar, heeft ze een Arabische productlijn in de supermarkt en is ze het gezicht van diverse tv programma's zoals
Iris Bouwers
Iris is een jonge agrarisch ondernemer en runt met haar ouders een gemengd bedrijf met akkerbouw en vleesvarkens in het Drentse Zuidwolde. Ze vertegenwoordigde de afgelopen jaren jonge boeren en tuinders in binnen- en buitenland en trok daarbij regelmatig minister Carola Schouten en Eurocommissaris Phil Hogan aan hun jasje, om ervoor te zorgen dat jonge ondernemers niet alleen bestaansrecht houden, maar ook een steuntje in de rug krijgen.
Meer weergeven