De Jury

​De jury van Food100 bestaat uit acht deskundige juryleden met ieder een eigen expertise. Samen bepalen zij Food100 van 2020.

Peter Klosse
Peter Klosse is in zijn carrière vooral op zoek geweest naar de wortels van de gastronomie, wat heeft geleid tot de oprichting van de Academie voor Gastronomie en het schrijven van meer dan vijftien boeken. In 2004 promoveerde hij aan de Universiteit van Maastricht met het Smaakstijlen-concept.
Isabel Boerdam
Isabel Boerdam (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 startte ze haar blog De Hippe Vegetariër dat inmiddels het grootste vegetarische platform van Nederland is. In 2016 publiceerde ze haar gelijknamige boek en recent haar nieuwe VEGABIJBEL. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van haar Nationale Week Zonder Vlees waarmee ze Nederland in beweging bracht en bekroond werd met de titel ‘Gamechanger’ in de Food100 en 'CommunicatieTalent 2018'.
Martin Scholten
Martin Scholten is lid van de concernraad van Wageningen University & Research en richt zich als ecoloog op de ontwikkeling van een zorgvuldige en circulaire voedselproductie binnen de draagkracht van Moeder Aarde.
Bart Roetert
Bart Roetert komt uit een 'food' familie en is hier zelf als Hotello ook al vanaf jonge leeftijd mee bezig. Dit heeft het meest recent geresulteerd in de oprichting van Instock, waarmee hij als jonge ondernemer in de Forbes 30 under 30 op de lijst genoemd werd. Hij staat er iedere dag voor op, om te werken aan een duurzamer voedselsysteem met zo min mogelijk voedselverspilling.
Anne Reijnders
Anne Reijnders is een all-round verhalenverteller. Door middel van nieuwe inzichten, verhalen en producten inspireert ze mensen tot nieuw eetgedrag. Dit doet ze als freelance programmamaker en middels haar cateringbedrijf De Lekkere Man.
Ruud Zanders
Ruud Zanders is een innovatieve en duurzame ondernemer. Altijd op zoek naar verbeteringen in de voedselketen. Samen met 3 partners is hij oprichter en eigenaar Kipster, een boerderij met een revolutionaire visie op het houden van dieren in ons voedselsysteem.
Tim van der Mark
Als jonge varkenshouder ben ik actief bezig met dieren in het breedste perspectief, van verzorging tot verkoop in ons eigen streekproduct en alles daaromheen. Naast onze boerderij ben ik ook dagelijks bestuur lid van NAJK (Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt), waar ik opkom en in gesprek ga voor de belangen van de jonge intensieve veehouders in Nederland. In 2019 mocht ik zelfs een speciale vermelding in de Food100 op mijn naam schrijven!
Nadia Zerouali
Nadia is culinair schrijver van meerdere kookboeken, waaronder de prijswinnende boeken 'Melk & Dadels' dat ze schreef over en met Marokkaanse moeders & SOUQ, tafels vol mezze. Haar laatste kookboek Henna Hanina is een ode aan haar oma land Marokko. Haar reizen naar de Arabische mediterrane wereld zijn een inspiratiebron voor haar kookboeken. Daarnaast runt Nadia in Amsterdam de couscousbar, heeft ze een Arabische productlijn in de supermarkt en is ze het gezicht van diverse tv programma's zoals
Meer weergeven

 PARTNERS

Logo_SFYN-wit.png
Logo_foodhub.png

 POWERED BY

FVNL_Fc-wit.png

CONTACT

Food Inspiration

Nieuwe Kazernelaan 2-D42

6711 JC, Ede

info@food100.nl

T: 0318-493132

 

  • White LinkedIn Icon
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© 2021 Food100 | Privacy

Anne Reijnders

Anne Reijnders is een all-round verhalenverteller. Door middel van nieuwe inzichten, verhalen en producten inspireert ze mensen tot nieuw eetgedrag. Dit doet ze als freelance programmamaker en middels haar cateringbedrijf De Lekkere Man.