De Initiatiefnemers

Slow Food Youth Network, AgriFood Capital, Foodhub en Food Inspiration hebben de krachten gebundeld om samen een bijzondere beweging te creëren. Als je kijkt naar de wereld van food dan zie je allerlei losse eilanden zoals de agrarische sector, restaurants, groothandels, supermarkten, voedselproducenten en de universiteiten. Wij willen deze eilanden bij elkaar krijgen door ze met elkaar in gesprek te brengen. Want wij geloven dat we met elkaar stappen vooruit kunnen nemen. Door de handen ineen te slaan brengen we samen positieve veranderingen teweeg in de voedselketen van vandaag en morgen.

Slow Food Youth Network (SFYN) is een internationale jongerenbeweging die zich inzet voor een good, clean en fair voedselsysteem. SFYN gelooft dat jongeren een belangrijke rol moeten spelen in de toekomst van de voedselproductie en -consumptie. Daarom organiseert SFYN evenementen, campagnes en projecten om jonge consumenten, producenten, boeren, koks en studenten dichter bij elkaar te brengen.

Food Hub ontwikkelt, in opdracht of op eigen initiatief, opleidingen, trainingen en vernieuwende vormen van voedseleducatie. Food Hub helpt bedrijven, overheden en professionals om de veranderende wereld van voedsel en landbouw beter te begrijpen. De doelstelling van Food Hub is de transitie naar een eerlijk, gezond, lekker en duurzaam voedselsysteem te blijven aanjagen.

AgriFood Capital is het samenwerkingsverband van ondernemers, overheden en kennisinstellingen in de regio Noordoost-Brabant. Voedselmakers die geloven dat de manier waarop we vandaag voedsel maken en eten, het verschil maakt voor morgen. Samen werken ze aan de slimste en duurzaamste voedselketens, van boer tot bord. Precies, circulair, waardevol en verbonden.

Food Inspiration is een multimediaal inspiratie-platform voor professionals binnen de wereld van eten, drinken, slapen en gastvrijheid. Food Inspiration helpt haar volgers om succesvol te blijven binnen de turbulente wereld van service en hospitality. Onder andere met het maandelijkse digitale Food Inspiration magazine en tijdens jaarlijkse evenementen zoals de Food Inspiration Days en Food Unplugged.

"Wij willen de eilanden bij elkaar krijgen door ze met elkaar in gesprek te brengen."

Food100 wordt mede mogelijk gemaakt door:

LOGO_DOEN18-NPL (rgb)_BLAUW_300ppi.png
FVNL_Fc (1).png
  • Facebook
  • LinkedIn Social Icon

Nieuwe Kazernelaan 2-D42

6711 JC, Ede

Email: info@food100.nl

Telefoon: 0318-493132

Heb je vragen over de Food100? Mail of bel ons gerust!

Lees hier onze privacy policy

Contact

 ©Food100 2020