top of page
pexels-tim-mossholder-974316.jpg

Selectie Food100

De vakjury stelt op basis van twee beoordelingsrondes de Food100-lijst samen. Op basis van alle aanmeldingen wordt eerst een groslijst samengesteld. Tijdens het eerste juryoverleg nomineert ieder jurylid vanuit zijn of haar eigen expertise een top 20 aan kandidaten. Tijdens het tweede juryoverleg worden de kandidaten op de shortlist door alle juryleden beoordeeld op basis van vier criteria met behulp van een puntensysteem. Hierop is de samenstelling van de Food100-lijst gebaseerd.

Criteria

Daadkracht

De mate waarin het de kandidaat lukt om doelen daadwerkelijk te verwezenlijken.

Innovativiteit

De mate waarin de kandidaat op een vlak vernieuwend is en daarmee een voorbeeldfunctie heeft.

People, planet, profit

De mate waarop de kandidaat een brede kijk heeft op duurzaamheid in de agri-food sector.

Delen

De mate waarin de kandidaat in staat is om zijn of haar kennis, netwerk en inzichten te delen.

​De jury

Acht deskundige professionals uit de foodsector met ieder een eigen expertise vormen samen de Food100-jury. Samen bepalen zij Food100 van 2023.

bottom of page