De foodhelden van 2020 zijn bekend gemaakt!

Vandaag, 31 augustus 2020, zijn in een speciale Studio Food100-uitzending op YouTube de foodhelden van 2020 bekendgemaakt: 6 changemakers die vanwege hun buitengewone prestaties in het afgelopen jaar gekozen werden uit de Food100, een lijst van 100 vooruitstrevende en veelbelovende voedselveranderaars. Zij mochten live aanschuiven bij tafelhost Hans van Steenbergen, die daarnaast met Roel Schutten van AgriFood Capital en Food100-partners Martijn Rol van de Rabobank en Freija Vermeer van Stichting DOEN in gesprek ging over de impact van Covid-19 op de foodsector en de mooie, nieuwe initiatieven die dankzij de veranderde omstandigheden ontstaan zijn.

Meer over de foodhelden

Jurylid Nadia Zerouali over de Food100
“De Food100 in tijden van COVID-19 relevant? Absoluut! Juist in deze coronacrisis zien we relevantie om mensen die zich inzetten voor een beter voedselsysteem een podium voor erkenning en waardering te bieden. Tijdens het juryproces hebben we los van de standaardcriteria oog gehad voor ’(sociaal) ondernemerschap’ en ‘leiderschap’. We zien in de lijst en bij onze foodhelden een mooie combinatie van doeners en denkers die zowel achter als voor de schermen actief zijn om het verschil te maken. In de toekomst blijven we focus houden op een diverse en inclusieve Food100. Namens de gehele jury kan ik zeggen dat we trots zijn op iedereen binnen de Food100!”

Foodhelden - onder de 30 jaar

Arjuna Huis in 't Veld
De Melkbrouwerij

Arjuna heeft een aanstekelijk enthousiasme. Samen met haar man vormt ze een powerkoppel en laat ze succesvol zien hoe mooi en lovend natuurinclusief boeren kan zijn. Voorbeeld van een daadkrachtige doener met een visie om mensen te betrekken bij een duurzamer voedselsysteem.
Malou van der Burgt
EVENT Hotels

Het enthousiasme en de ambitie spat er vanaf! Malou heeft meetbare resultaten behaald met het tegengaan van voedselverspilling in een omgeving die perfect als voorbeeld kan dienen voor meer positieve impact. Deze dame verdient een steuntje in de rug!
Wilma Oosthoek
Stichting Student & Leefstijl

Wilma brengt haar achtergrond als boerendochter en wetenschappelijke vaardigheden samen om een beter voedselsysteem te creëren voor mens, dier en planeet. Met Stichting Student & Leefstijl wordt er essentiële aandacht gegenereerd aan voeding als medicijn binnen de gezondheidszorg. Indrukwekkend om te zien dat al meer dan 1500 medische studenten hebben deelgenomen aan de extracurriculaire ontwikkelde cursus Students Experienced in Lifestyle and Food
Meer weergeven

Foodhelden - boven de 30 jaar

Joris Bijdendijk
RIJKS en Wils

Joris is en blijft een inspirerende pionier die zich inzet voor een beter voedselsysteem en daarbij ook maatschappelijke kwesties naar voren draagt. Hij heeft tijdens de corona vele geïnspireerd met zijn take-away initiatief, heeft de vrije maaltijdsoep mede georganiseerd, net zoals het grootste Heri Heri diner i.s.m. Kip Republic. Iemand die zijn bereik inzet voor een hoger doel!
Wilbert van de Kamp
Wilpret en Lokaal Kilo's Schuiven

Wilbert is de allround, no-nonsense aanpakker in het Noorden van het land die lokaal voedsel op de kaart zet. Gedurende de corona-crisis heeft hij meerdere initiatieven geïnitieerd zoals de Grokaalbox, de Voedseldoos en boeren geholpen hun overschot te vermarkten. Een doener bij uitstek!
Samuel Levie
Food Cabinet en Support Your Locals

Voor al het nuttigs dat Samuel bedenkt, verzamelt hij de juiste mensen om zich heen om in no-time een impactvol initiatief op te zetten zoals ‘Support Your Locals’ en vele ondernemers heeft geholpen. De boodschap achter de initiatieven is steeds zo relevant dat Nederland en de media hem blijven omarmen.
Meer weergeven
  • Facebook
  • LinkedIn Social Icon

Nieuwe Kazernelaan 2-D42

6711 JC, Ede

Email: info@food100.nl

Telefoon: 0318-493132

Heb je vragen over de Food100? Mail of bel ons gerust!

Lees hier onze privacy policy

Contact

 ©Food100 2020

Joris Bijdendijk

RIJKS en Wils Joris is en blijft een inspirerende pionier die zich inzet voor een beter voedselsysteem en daarbij ook maatschappelijke kwesties naar voren draagt. Hij heeft tijdens de corona vele geïnspireerd met zijn take-away initiatief, heeft de vrije maaltijdsoep mede georganiseerd, net zoals het grootste Heri Heri diner i.s.m. Kip Republic. Iemand die zijn bereik inzet voor een hoger doel!