top of page

Food100 Blog

Speciale vermelding 2018 - Jaring Brunia

Jaring Brunia is een zelfbewuste ondernemende boer die gelooft dat duurzaam boeren draait om een gezonde planeet, maar ook om het werkgeluk van de boer zelf. Boer Brunia boert zonder kunstmest en krachtvoer te gebruiken, draait een gezond rendement en houdt het boeren ondertussen leuk voor zichzelf zodat hij tijd overhoudt voor innovatie. Zijn aanpak is schaalbaar en een voorbeeld voor anderen.

Boer Brunia.jpg

Speciale vermelding 2018 - Isabel Boerdam

Isabel is initiatiefneemster van de Nationale Week Zonder Vlees, founder van de Green Food Lab en influencer, ook wel bekend als De Hippe Vegetariër. Met deze initiatieven maakt ze Nederland op een aansprekende manier bewust van de positieve impact van het eten van minder vlees en vis. Haar droom: een Nederland waar minder vlees en vis de nieuwe norm is. Ontdek nu Isabel haar drijfveren en plannen voor 2019.

4K4A2319 liggend.jpg

Speciale vermelding 2018 - Vijf Zouterkamper-vissers

Deze garnalenvissers willen de garnalenindustrie en handelswijze in Nederland veranderen. Met maar één doel: het veiligstellen van vis voor toekomstige generaties. Ofwel: vis voor later. De vissers innoveren bijvoorbeeld door hun garnalen niet in Marokko te pellen, maar in Lauwersoog. Maar deze vissers denken verder: zo maken ze met de reststromen diverse garnalenbereidingen en heerlijke soepen om maar niets te verspillen.

Foto 4 vissers.jpg

Speciale vermelding 2018 - Sytze van Stempvoort

‘Chef Schillenboer’ Sytze van Stempvoort is het jonge brein achter no-waste initiatief PeelPioneers. De zogenoemde ‘duurzame schillenboer van de 21e eeuw’ haalt de bruikbare bestanddelen uit weggegooide citrusschillen, zodat deze als grondstof kunnen dienen voor nieuwe producten.

Foto PP kernteam ED artikel 30-11-2018.j

Speciale vermelding 2018 - Inge Vleemingh

Inge is oprichter van Goedgevulde spaarvarkens: een aansprekend initiatief om voedselverspilling tegen te gaan, de lokale voedselkringloop te sluiten en daarmee de lokale economie te spekken.

FB_IMG_1530007215937.jpg

De verbindende kracht van de Food100

Food100 is het netwerk van voedselveranderaars: ambitieuze foodprofessionals die dagelijks bezig zijn ons voedselsysteem te verbeteren. Om dit netwerk jaar op jaar verder te kunnen laten groeien en meer impact te creëren is funding nodig. Rabobank is vanaf het begin een van de partners van Food100. We vroegen Martijn Rol - sectorspecialist Food binnen de Rabobank - waarom Rabobank een initiatief als Food100 structureel omarmt. 

827e8e68-e63f-44df-8172-96905deccd00.JPG

Het belang van de Food100 - door Roel Schutten

Op 16 oktober zal tijdens een speciale ontbijtsessie de Food100 lijst van 2018 bekend worden gemaakt. Dit jaarlijks verversend netwerk van voedselveranderaars helpt onze voedingssector futureproof te maken. De Food100 is een gezamenlijk initiatief van AgriFood Capital, Food Hub, Slow Food Youth Network en Food Inspiration. Roel Schutten, directeur AgriFood Capital, als een van de initiatiefnemers vertelt je graag in het kort het belang en de toegevoegde waarde van de Food100 binnen de sector. 

roel-schutten-directeur-agrifood-capital

Speciale vermelding 2017 - Chloé Rutzerveld

Met de onthulling van de Food100 2018 in het vooruitzicht blikken we terug op het jaar van Chloé Rutzerveld. Chloé behoorde in 2017 als Future Food Designer met het concept STROOOP! tot één van de zes speciale benoemingen uit de lijst van 50 voedsel verbeteraars van onder de 30. Wij vroegen haar hoe het afgelopen jaar er voor haar uitzag.

09_Chloe_Rutzerveld-_door_Maikel_Samuels

Speciale vermelding 2017 - Jeroen Candel

Met de onthulling van de Food100 2018 in het vooruitzicht blikken we terug op het jaar van Jeroen Candel. Jeroen behoorde in 2017 als assistent-professor bestuurskunde gespecialiseerd in voedselbeleid aan de Wageningen Universiteit tot een van de drie speciale benoemingen uit de lijst van 50 voedselverbeteraars van onder de 30. Wij vroegen hem hoe het afgelopen jaar er voor hem uitzag.

ceTH2MRg.jpg

Speciale vermelding 2017 - Jeroen Willemsen

Met de onthulling van de Food100 2018 in het vooruitzicht blikken we terug op het jaar van Jeroen Willemsen. Jeroen behoorde in 2017 met de Green Protein Alliance tot een van de drie speciale benoemingen uit de lijst van 50 voedselverbeteraars van boven de 30. Wij vroegen hem hoe het afgelopen jaar er voor hem uitzag.

 

FB_1200x900_v2.png

Food100-lid Kipster in de prijzen

Revolutionaire kippenboerderij Kipster wint Rabo Duurzame Innovatieprijs 2018 in de categorie Food & Agri.

 

Met de Rabo Duurzame innovatieprijs stimuleert de Rabobank ondernemers mee te werken aan innovatieve oplossingen die er echt toe doen! Ondernemers die niet alleen willen bijdragen aan de groei van hun bedrijf, maar ook aan een maatschappelijk vraagstuk en een betere wereld. Uit in totaal meer dan 350 deelnemers werd Kipster eind maart 2018 als winnaar gekroond in de categorie Food & Agri.

Eenpitter Guus is benieuwd: een vergaderdag voor een trendwatcher, hoe is dat?

Tijdens de Food100 bekendmaking is gelijktijdig het programma van CEO for a Day geïntroduceerd. Idee is dat de 50 gamechangers van 30+ hun deuren een dagje openstellen voor de aanstormende garde van onder de 30. Met wederzijdse inspiratie en een frisse blik als gevolg. Inmiddels heeft de matchmaking plaatsgevonden en hebben een aantal mooie stages en ontmoetingen plaatsgevonden. En dat levert mooie inzichten op.

 

Guus Thijssen, creative director van Guustronomie liep een dagje mee bij trendwatcher Hans Steenbergen van Food Inspiration. Hij schoof aan tijdens een kantoordag vol met vergaderingen. Lees hoe ze het ervaren hebben terug in de correspondentie.  

bottom of page