top of page
pexels-tim-mossholder-974316.jpg

Samen voor een beter voedselsysteem

Het voedselsysteem van nu is niet goed genoeg voor de 21ste eeuw. Ongezonde eetgewoonten, verlies aan biodiversiteit, ongelijke machtsverhoudingen en klimaatopwarming zijn slechts een greep uit de enorme hoeveelheid ongewenste gevolgen van een groeiende wereldbevolking en de noodzaak deze goedkoop te voeden. Gelukkig staan er mensen op die geloven in beter en eerlijker eten en drinken voor iedereen. Zonder hen geen verandering. Daarom willen wij hen met Food100 aanmoedigen en een podium bieden.

Jaarlijks stelt een onafhankelijke jury een lijst samen van de gevestigde leiders en aanstormende talenten uit de gehele voedselketen. We hebben namelijk de jonge én de oudere generatie nodig voor verandering. De Food100 bestaat daarom uit 50 changemakers van onder de 35 jaar en 50 gamechangers van boven de 35 jaar. Door deze mensen een podium te bieden en de lijst publiekelijk te maken, hebben de voedselveranderaars op en buiten de lijst de mogelijkheid om met elkaar nog meer impact te maken.

Lees hier alles over het selectieproces, de jury en hoe jij een plek kunt krijgen in de Food100.

Waarom jij een plek op de lijst wil veroveren?

✓ Je krijgt toegang tot een netwerk van meer dan 400 impactmakers in voedsel
✓ De mogelijkheid om met een extra benoeming Foodheld van 2024 te worden

✓ een exclusieve plek aan de Food Inspiration Trendtable tijdens het jaarlijkse Food100-event

Initiatiefnemers

Slow Food Youth Network, AgriFood Capital, Foodhub en Food Inspiration hebben de krachten gebundeld om van de Food100 een succes te maken. Binnen en buiten onze netwerken bevinden zich namelijk veel bijzondere mensen die hard werken aan een beter voedselsysteem voor iedereen. Dit is niet altijd even zichtbaar maar wij vinden dat juist zij een aanmoediging en een podium verdienen. Met de Food100 maken we dit mogelijk!

AgriFood Capital is het samenwerkingsverband van ondernemers, overheden en kennisinstellingen in de regio Noordoost-Brabant. Voedselmakers die geloven dat de manier waarop we vandaag voedsel maken en eten, het verschil maakt voor morgen. Samen werken ze aan de slimste en duurzaamste voedselketens, van boer tot bord. Precies, circulair, waardevol en verbonden.

Food Hub ontwikkelt, in opdracht of op eigen initiatief, opleidingen, trainingen en vernieuwende vormen van voedseleducatie. Food Hub helpt bedrijven, overheden en professionals om de veranderende wereld van voedsel en landbouw beter te begrijpen. De doelstelling van Food Hub is de transitie naar een eerlijk, gezond, lekker en duurzaam voedselsysteem te blijven aanjagen.

Slow Food Youth Network (SFYN) is een internationale jongerenbeweging die zich inzet voor een good, clean en fair voedselsysteem. SFYN gelooft dat jongeren een belangrijke rol moeten spelen in de toekomst van de voedselproductie en -consumptie. Daarom organiseert SFYN evenementen, campagnes en projecten om jonge consumenten, producenten, boeren, koks en studenten dichter bij elkaar te brengen.

Food Inspiration Zwart.png

Food Inspiration is een multimediaal inspiratie-platform voor professionals binnen de wereld van eten, drinken, slapen en gastvrijheid. Food Inspiration helpt haar volgers om succesvol te blijven binnen de turbulente wereld van service en hospitality. Onder andere met het maandelijkse digitale Food Inspiration magazine en tijdens jaarlijkse evenementen zoals de Food Inspiration Days en Food Unplugged.

Food100 wordt mede mogelijk gemaakt door:

01_Basis_logo_basis_payoff.png
bo-akkerbouw-logo-pay-off.jpg
logo-abab-2022 (1) (2).png
bottom of page