Samen voor een beter voedselsysteem

Het voedselsysteem van nu is niet goed genoeg voor de 21ste eeuw. Ongezonde eetgewoonten, verlies aan biodiversiteit, ongelijke machtsverhoudingen en klimaatopwarming zijn slechts een greep uit de enorme hoeveelheid ongewenste gevolgen van een groeiende wereldbevolking en de noodzaak deze goedkoop te voeden. Gelukkig staan er mensen op die geloven in beter en eerlijker eten en drinken voor iedereen. Zonder hen geen verandering. Daarom willen wij hen met Food100 aanmoedigen en een podium bieden.

Jaarlijks stelt een onafhankelijke jury een lijst samen van de gevestigde leiders en aanstormende talenten uit de gehele voedselketen. We hebben namelijk de jonge én de oudere generatie nodig voor verandering. De Food100 bestaat daarom uit 50 changemakers van onder de 30 jaar en 50 gamechangers van boven de 30 jaar. Door deze mensen een podium te bieden en de lijst publiekelijk te maken, hebben de voedselveranderaars op en buiten de lijst de mogelijkheid om met elkaar nog meer impact te maken.

DE TOTSTANDKOMING VAN DE FOOD100

Criteria en selectie

De vakjury stelt op basis van twee beoordelingsrondes de Food100-lijst samen. Op basis van alle aanmeldingen wordt eerst een groslijst samengesteld. Tijdens het eerste juryoverleg nomineert ieder jurylid vanuit zijn of haar eigen expertise een top 20 aan kandidaten. Tijdens het tweede juryoverleg worden de kandidaten op de shortlist door alle juryleden beoordeeld op basis van vier criteria met behulp van een puntensysteem. Hierop is de samenstelling van de Food100-lijst gebaseerd. 

DAADKRACHT

De mate waarin het de kandidaat lukt om doelen daadwerkelijk te verwezenlijken.

INNOVATIVITEIT

De mate waarin de kandidaat op een vlak vernieuwend is en daarmee een voorbeeldfunctie heeft.

PEOPLE, PLANET, PROFIT

De mate waarop de kandidaat een brede kijk heeft op duurzaamheid in de agri-food sector.

DELEN

De mate waarin de kandidaat in staat is om zijn of haar kennis, netwerk en inzichten te delen.

 PARTNERS

Logo_SFYN-wit.png
Logo_foodhub.png

 POWERED BY

FVNL_Fc-wit.png

CONTACT

Food Inspiration

Nieuwe Kazernelaan 2-D42

6711 JC, Ede

info@food100.nl

T: 0318-493132

 

  • White LinkedIn Icon
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© 2021 Food100 | Privacy