top of page

De innovatieve bedrijfscatering van Maurits Tofohr: duurzaam, doordacht en datagedreven

“Wij hebben nergens meer een kroket liggen”, vertelt CEO en oprichter van bedrijfscateraar Join Program. “Misschien komt er op een borrel nog een keer een bitterballetje voorbij, maar verder frituren we niets.” De maaltijden in de bedrijfsrestaurants van Join Program zijn duurzaam, doordacht én datagestuurd.

Maurits-Tofohr-Partner-kopieren-1.jpeg

Meer over de foodhelden

Yasmina Khababi.jpeg
Abdelhamid_Food100 - NSlagmolen 20 september 202136.jpg
food100--ninaslagmolen25november2022_-62_52537710556_o.jpg
KUMASI CORE TEAM-min (2).jpg

Linda Klunder
Verandering in de frisdrank- en cacaoindustrie

Code Noir Anisa Xhomaqi 9.jpg

Lelani Lewis
Culinair activist die het verhaal achter ons voedsel deelt

“Ik kwam veel cateraars tegen met mijn bedrijf Powerplant”, vertelt Maurits. “Daarmee ontwikkel ik concepten rondom eten en drinken voor kantoren. Het uitgiftesysteem en de contracten over plakjes kaas en sneetjes brood vond ik niet meer van deze tijd. Bij internationale bedrijven is behoefte aan authentiek en vers eten. Zij zoeken cateringoplossingen die passen bij hun duurzaamheidsbeleid, maar de cateringwereld innoveert amper op dat vlak. Dat was onze drijfveer om het cateringconcept met Join Program compleet te vernieuwen.

Geen broodje kaas, maar een warme lunch

Salade en broodjes zijn een typisch Nederlandse lunch, maar expats willen juist een warme maaltijd ‘s middags. Het huidige cateringaanbod bevat amper warme maaltijden en als ze er zijn, zit er weinig liefde in en weinig rotatie. Voor ons is dat juist ons centrale gerecht. We bieden goed gebalanceerde maaltijden die voedzaam zijn en gewoon lekker. Elk gerecht is goed doordacht en wordt van tevoren proefgekookt. Ons menu is seizoensgebonden en we gebruiken veel plantaardige ingrediënten. Dit voorjaar serveren we een burger van Redefine Meat om mensen ook kennis te laten maken met 3D-geprint vlees."

Horecakwaliteit met hoge efficiëntie 

Opdrachtgevers van de cateraar krijgen allemaal dezelfde wisselende foodprogramma’s. De maaltijden bereidt Join Program namelijk in zijn centrale productiekeuken. “Join Program levert restaurantkwaliteit gerechten met de efficiëntie van het bedrijfsleven”, legt Maurits uit. “Wij pakken de catering horecamatig aan. We stellen altijd complete maaltijden samen, bij elk gerecht zit een bijpassende salade of een drankje. En we maken van alle gerechten mooie foto’s.”

Duurzaam datagebruik

Die foto’s krijgen klanten te zien in de app. “Daarmee zijn we rechtstreeks in contact met onze klanten. Wij bouwen veel data op met onze app, bijvoorbeeld over welke gerechten lekker zijn en hoeveel mensen we kunnen verwachten in het restaurant. Doordat mensen hun lunch vooruit kunnen bestellen, maken we betere voorspellingen voor het aantal benodigde maaltijden. Daarvoor gebruiken we ook data zoals werkplekreserveringen bij de opdrachtgevers en ervaringscijfers uit het verleden. Op een regenachtige dag kijkt ons platform bijvoorbeeld naar de opkomst tijdens regenachtige dagen in het afgelopen jaar.”

Join Program 1.jpeg

Foodwaste als onderdeel van financieel model

Die datagedreven aanpak is ook belangrijk voor de duurzaamheid van Join Program. Maurits: “Foodwaste is echt onderdeel van ons financiële model.  Doordat we preciezer kunnen bepalen wat we moeten leveren, wordt de prijs per persoon scherper. De besteloptie in onze app en de centrale productie zorgen ervoor dat we weinig foodwaste hebben. Bij een standaardcateringconcept weet je niet precies hoeveel mensen er naar je restaurant komen, dus je moet zorgen dat je buffet vol ligt.  Wij motiveren mensen om vooraf aan te geven of ze komen lunchen en wat ze willen lunchen. Dat doen we bijvoorbeeld via onze app. Daar laten we zien hoeveel gerechten er nog beschikbaar zijn. 

Eten dat alsnog overblijft, verwaarden we door het bijvoorbeeld bij Too Good To Go aan te bieden. Op sommige locaties staat een koelkast waaruit medewerkers overgebleven eten in een eenpersoonsportie kunnen meenemen. Door deze aanpak weten we bij een nieuwe klant de hoeveelheid foodwaste al snel halveren.”

Food100 van 2023

Ben of ken jij iemand die zich net als Maurits inzet voor een beter, eerlijker en duurzamer voedselsysteem? De aanmeldingen voor de Food100 van 2023 zijn geopend! Meld jezelf aan of nomineer een andere voedselveranderaar die volgens jou een plek op deze lijst verdient.

bottom of page