Bekijk hier de Food100 van 2020: een prachtige lijst van aanstormend talent en gevestigde leiders die zich dagelijks hard maken voor een beter en duurzamer voedselsysteem. In augustus 2020 heeft de onafhankelijke vakjury uit 350 aanmeldingen de lijst bekendgemaakt. Uit alle kandidaten selecteerde de jury 50 changemakers jonger dan 30 jaar én 50 gamechangers ouder dan 30 jaar.

Foodhelden

Vanwege hun buitengewone prestaties in het afgelopen jaar zijn er 6 voedselveranderaars uitgeroepen tot foodhelden van 2020. Dit jaar heeft de jury de foodhelden bekend gemaakt tijdens Studio Food100.

Foodhelden - onder de 30 jaar

Arjuna Huis in 't Veld
De Melkbrouwerij

Arjuna heeft een aanstekelijk enthousiasme. Samen met haar man vormt ze een powerkoppel en laat ze succesvol zien hoe mooi en lovend natuurinclusief boeren kan zijn. Voorbeeld van een daadkrachtige doener met een visie om mensen te betrekken bij een duurzamer voedselsysteem.
Malou van der Burgt
EVENT Hotels

Het enthousiasme en de ambitie spat er vanaf! Malou heeft meetbare resultaten behaald met het tegengaan van voedselverspilling in een omgeving die perfect als voorbeeld kan dienen voor meer positieve impact. Deze dame verdient een steuntje in de rug!
Wilma Oosthoek
Stichting Student & Leefstijl

Wilma brengt haar achtergrond als boerendochter en wetenschappelijke vaardigheden samen om een beter voedselsysteem te creëren voor mens, dier en planeet. Met Stichting Student & Leefstijl wordt er essentiële aandacht gegenereerd aan voeding als medicijn binnen de gezondheidszorg. Indrukwekkend om te zien dat al meer dan 1500 medische studenten hebben deelgenomen aan de extracurriculaire ontwikkelde cursus Students Experienced in Lifestyle and Food
Meer weergeven

Foodhelden - boven de 30 jaar

Joris Bijdendijk
RIJKS en Wils

Joris is en blijft een inspirerende pionier die zich inzet voor een beter voedselsysteem en daarbij ook maatschappelijke kwesties naar voren draagt. Hij heeft tijdens de corona vele geïnspireerd met zijn take-away initiatief, heeft de vrije maaltijdsoep mede georganiseerd, net zoals het grootste Heri Heri diner i.s.m. Kip Republic. Iemand die zijn bereik inzet voor een hoger doel!
Wilbert van de Kamp
Wilpret en Lokaal Kilo's Schuiven

Wilbert is de allround, no-nonsense aanpakker in het Noorden van het land die lokaal voedsel op de kaart zet. Gedurende de corona-crisis heeft hij meerdere initiatieven geïnitieerd zoals de Grokaalbox, de Voedseldoos en boeren geholpen hun overschot te vermarkten. Een doener bij uitstek!
Samuel Levie
Food Cabinet en Support Your Locals

Voor al het nuttigs dat Samuel bedenkt, verzamelt hij de juiste mensen om zich heen om in no-time een impactvol initiatief op te zetten zoals ‘Support Your Locals’ en vele ondernemers heeft geholpen. De boodschap achter de initiatieven is steeds zo relevant dat Nederland en de media hem blijven omarmen.
Meer weergeven

Tot 30 jaar

Anna Kooi

Chef Taste Before You Waste en en onderzoeker Cascoland

Annemarie de Ceuster

Bestuurder BAJK

Anouk Snelders

Founder en directeur Health Food Wall

Arjuna Huis in 't Veld

Boerin De Melkbrouwerij

 

Ayuk Bakia en ScifoMinnaard

Founder FALAFVAL

 

Berend Eberson

Founder Grünten

Brad Vanstone

Founder Willicroft

Chantal van der Noordt

Eigenaresse GRUUN en I am GRUUN

 

Chloé Rutzerveld

Eigenaar Chloé Rutzerveld Food & Concept Design

Danny Joosen

Co-founder Restaurant5

Elzelinde van Doleweerd

Eigenaar en creatief directeur Upprinting Food

Emile Corre

Eigenaar Roze Bunker, Locals Utrecht en

De Seizoenarbeiders

Eva Flantua

Eigenaar Studio Daagsch

Eva Vos

Founder en projectleider Eva Vos Agroecologisch ontwerp & advies en KipEigen

 

Floor Buitelaar

Founder & consultant Floreer Consultancy

Folkert de Jong

Founder en eigenaar Albinsecta en Jaapie Food

Frank Holleman

Founder Fork Ranger

Hannah Geerse

Voorzitter FAJK

 

Harro Schwencke

Founder Upfront

Iris Bouwers

Policy advisor International Affairs LTO Nederland

Ivo van Dijk

Eigenaar Dreug

Jeanne van Ittersum

Voorzitter Trash'ure Taarten

Jelte-Pier Slump

Founder Sustainable Dutch Protein

Jesse van de Valk

Creative designer Too Good To Go en

founder Support Your Locals

 

Jim Bisschop

Co-founder Upzwam

Johan Leenders

Boer Oranjehoen

Josse Haarhuis

Eigenaar PigMe - Buitengewone Varkens

Jouri Schoemaker

Founder Pieter Pot

Kees van Vuuren

Projectleider LTO Noord

 

Kester Scholten

Founder De Seizoenarbeiders

Koen Kaljee

Co-founder Knakwortel

Laura van Rossum

Boerin BoerPeter.com

Lisa Seebregs

General Manager Hospitality Instock

Loes van der Pas en René van de Gevel

Varkenshouders Bergeijkse Boeren

Lydia van Rooijen

Redacteur Boerderij

 

Malou van der Burgt

Operations coördinator Bilderberg en EVENT Hotels

Mark Venner

Voedselbosboer Leuker Voedselbos

Michael van der Kroft

Chef-eigenaar Tres

Moayad Abushokhedim

Founder en food scientist Fooditive

Myrthe Frissen

Founder Groenten Zonder Grenzen

Rianne Dolmans

Raad van Advies en oud-voorzitter

Stichting Student en Leefstijl

Rosa van der Kamp

Ontwikkelaar, beheerder & ontwerpster Drents Big Vief

Rutger Benner

Mede-eigenaar Sancho's Nuts

Sam Vreeke

Founder Concept Creation Chef

 

Sander Peltenburg

Co-founder Burgs Foods en De Krekerij

Simone Holleman

Brouwster Ciders

Susan Drion

Adviseur Biodiversity in Business

Ulrika Menig

Eigenaar Bammetje Bakery

 

Vera Kruijer

Chef-eigenaresse Restaurant De Sluiswachter

Wilma Oosthoek

Founder en voorzitter Raad van Advies Stichting Student en Leefstijl

30 jaar en ouder

Anne van Leeuwen

Klimaatboerin Bodemzicht

Annechien ten Have Mellema

Boer Hamletz

 

Annette Harberink

Eigenaar Keizersrande

Arend Koekkoek

Eigenaar Idea-X

Arno van Lankveld

Eigenaar en engineer AvL Motion 

Bart Grobben

Boer en eigenaar De Nieuwe Melkboer

Bjorn Massop

Chef-kok Hotel Villa Ruimzicht, Lev Foodbar, Van Mien en Naoberkrat

 

Boy Griffioen

Boer De Groene Griffioen

Carola Schouten

Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en viceminister-president

Corné Ansems

Eigenaar Ruurhoeve

David Luijendijk

Boer en tuinder Kwekerij Eko-Logisch

Digna Kosse

Eigenaar Foodcurators

Doetie Trinks

Boerin en inspirator Doetie's geiten

Emile van der Staak

Chef-kok De Nieuwe Winkel

 

Eric Traa

Directeur Marktteams Rabobank Amsterdam

Frank van Eerd

Eigenaar Bisschopsmolen en GrainLabs

Geert van der Veer

Founder Stichting Herenboeren Nederland

Guus van Roessel

Melkveehouder Boerderij De Dobbelhoeve


Heleen Lansink-Marissen

Boerin en eigenaar De Melktapperij

Jan Kuijpers

Mede-eigenaar Pluimveehouderij Kuijpers Kip

Jan-Paul Rutten

Directeur Gulpener Bierbrouwerij

Jasper Kool

Eigenaar Happy Tosti

Jasper Spierings

Boer en eigenaar Spiering Melkvee

Jessica en Maurits Tepper

Eigenaren Eytemaheert

Jonneke de Zeeuw

Eigenaar Mooncake

 

Joris Bijdendijk

Chef-kok Restaurant RIJKS

Joris Heijnen

Founder en directeur Greendish & Greendish Foundation

Kadir Ahmed

CEO and founder Kadir Food

Laura Heerema

Founder GiantLeaps

 

Laura Hoogland

Founder SUNT

Lizelore Vos

Boerin en eigenaar Maatschap dames en heren

Marieke Laméris

Eigenaar Proeflab Wageningen

Marije Vogelzang

Founder The Dutch Institute of Food & Design

Marije Vroom

CSR Manager Vermaat Groep

Merijn Tol

Creative Chef Beautiful Mess

 

Merijn van Berlo

Chef-kok Choux en La Cantine

Millicent Schepman

Voorzitter Stichting Buitengewoon Almere

Peter van Rosmalen

Founder en directeur PaperWise

Rob Baan

Eigenaar Koppert Cress

Samefko Ludidi

Eigenaar Dr. Ludidi

Samuel Levie

Co-founder Food Cabinet

Sarriel Taus

General Manager World of Food - Foodcourt

Sharon de Miranda

TV-kok BinnensteBuiten

 

Stijn Markusse

Eigenaar Boerschappen

Suzanne Ruesink

Boerin Melkvee-/varkensbedrijf Ruesink

Tamara de Weijer

Huisarts Dokter Tamara

Wilbert van de Kamp

Doener Wilpret en Lokaal Kilo's Schuiven

 

Willem Lageweg

Directeur en Kwartiermaker Transitiecoalitie Voedsel

Willem Sodderland

Founder Seamore

Wouter van Eck

Boer en voorzitter Voedselbos Ketelbroek

  • Facebook
  • LinkedIn Social Icon

Nieuwe Kazernelaan 2-D42

6711 JC, Ede

Email: info@food100.nl

Telefoon: 0318-493132

Heb je vragen over de Food100? Mail of bel ons gerust!

Lees hier onze privacy policy

Contact

 ©Food100 2020

Arjuna Huis in 't Veld

De Melkbrouwerij Arjuna heeft een aanstekelijk enthousiasme. Samen met haar man vormt ze een powerkoppel en laat ze succesvol zien hoe mooi en lovend natuurinclusief boeren kan zijn. Voorbeeld van een daadkrachtige doener met een visie om mensen te betrekken bij een duurzamer voedselsysteem.