top of page

Food100 Initiatiefnemer

Food Inspiration

De Food100 is een gezamenlijk initiatief van AgriFood Capital, Food Hub, Slow Food Youth Network en Food Inspiration. Hans Steenbergen, hoofdredacteur bij Food Inspiration, als een van de initiatiefnemers vertelt je graag in het kort het belang en de toegevoegde waarde van de Food100 binnen de sector. 

DSC02255.jpg-500x500.jpg

1. Wat is het belang van Food100?

Door ​een netwerk te bouwen met gevestigde leiders en aanstormend talent willen we de hoop voeden. Een beter voedselsysteem wordt namelijk een feit als er maar genoeg mensen zijn die ervan overtuigd zijn dat er een betere voedseltoekomst mogelijk is. 

2. Wat voegt Food100 toe aan de bestaande netwerkinitatieven in food? 

Het netwerk Food100 wil foodgeneraties​ verbinden, wil het gevestigde leiderschap inspireren en de nieuwe generatie - de millenials - kansen bieden om met nieuwe initiatieven de toekomst vorm te geven. 

3. Waarom is het zo belangrijk dat Food100 de hele sector verbindt?

Optimistische gamechangers uit de hele keten van food moeten op een directe manier verbonden worden. Chef, boer, retailer, foodproducent, handelaar, marketeer, bestuurder, blogger, ondernemer, student of wetenschapper. Het voedselsysteem is holistisch en verbindt mensen, dieren en natuur met elkaar. Wie beseft dat het denken in generaties belangrijker is dan in kwartalen, moet in staat zijn duurzaamheid en gezondheid te combineren met natuurlijkheid. ​

4. Wat levert Food100 concreet op? 

Jonge mensen hebben een belangrijke stem in de samenstelling van de lijst. Het is de taak van de nieuwe generatie het voedselsysteem te vernieuwen, te verduurzamen, gezonder en smaakvoller te maken. 

bottom of page